Viermasterstraat 81, 1034 XP Amsterdam
+31(0)6-86100106 info@aladino.nl

Kosten funderingsherstel

KOSTEN FUNDERINGSHERSTEL

Kosten funderingsherstel

Zowel met grond verdringende paal als met trekpaal bent u bij ons verzekerd van gedegen uitvoering, scherpe prijs met garanties. Het gaat hier om een beperkte ruimte.  Wij leggen eerst kort uit hoe de meeste gebruikte systemen qua paalsysteem in verhouding staan tot toepassing en prijs kwaliteit (kosten funderingsherstel volgens onderstaande methoden). Trillingsvrij methode: Trekpalen of pers(druk)palen. Hier wordt andersom gefundeerd. Nadat men klaar is met storten van de constructieve vloer trekt men hier aan door middel van een persinstallatie. Voordelen van dit systeem: De gebruikte installatie is zeker 5 maal goedkoper in aanschaf ten opzichte van hei- of boormachine.

Op deze wijze kunnen kosten funderingsherstel gedrukt worden, hoewel dit in de praktijk niet zo is. Deze installatie is kleiner en mobieler ten opzichte van een hei- of boormachine, waardoor hij makkelijk overal gemobiliseerd kan worden. Eveneens weegt zo’n installatie bijna niets ten opzichte van een hei- of boormachine.

Kosten funderingsherstel:

Nadelen van dit systeem: Men moet minimaal 30 dagen wachten tot de constructieve betonvloer uitgehard is. U heeft een gewapende betonvloer van minimaal 35cm dik. Deze ligt gedeeltelijk op oude constructie-wanden (dragende wanden) voor 30 dagen waardoor zakking gegarandeerd is.

U kunt dit in de offerte van uw aannemer duidelijk. Er hangt ongeveer 4000 euro extra kosten hieraan om de woning recht te zitten. Hiernaast wordt minimaal 25 cm dik schuimbeton gestort, deze laag dient ook als een isolatielaag te functioneren? Dan ontstaat ook de vraag: “Hoe zit het met de hechting tussen de 2 beton lagen”? U  krijgt een vloerdikte van minimaal 50 cm. Voor sommigen is dit een nadeel in verband met hoogte plafond. Er is sprake van na-heien bij drukken/persen of trekken. Dit is bewijsbaar, want hier hebben wij zelf voorbeelden van. Bovendien zien wij tijdens het trekken scheuren ontstaan in de constructieve vloer, maar ook ergens in de bouwmuren en dit kan zowel een betrouwbare aannemer als betrouwbare constructeur niet waarborgen. Scheuren in uw constructieve vloer kunnen leiden tot grote gevolgen.

Kosten funderingsherstel

Gezien dat de meeste woningen aan elkaar zijn gebouwd is het bijna niet mogelijk om alleen eigen fundering te herstellen. Dit heeft ook weer te maken met het tegengewicht dat gebruikt moet worden om palen te persen/drukken. Vrijstaande woning zijn uitgezonderd! In de praktijk gaat men deze scheuren met een krimpvrije mortel dichtvoegen en dat was het, ondanks dat men dit, constructief gezien, niet mag doen. Oplossing: slopen en helemaal opnieuw beginnen. Kortom, er is een risco aan trekken/persen verbonden. Toch komt het in bijna 95% van de gevallen goed.

Grond verdringende paal (niet met gruit) of een boorpaal: hiermee funderen wij zeker in verband met onze garanties. Dit zijn staal buispalen die vooraf op de werkplek op maat gemaakt worden. Het eerste stuk buispaal is onderaan voorzien van een gesloten flens en schroefdraad.

Deze gaat de grond in door middel van boren. De volgende stukken buispaal worden telkens aan elkaar gelast en verder de grond in gedraaid. Voordelen van dit systeem: Enorm draagvermogen: een paal diameter van 219mm kan tot 300kn (ongeveer 30.000 kg) aan drukkracht hebben. Daar hebben wij veel meer aan. 100% trillingsvrije methode, dus risico tijdens bouw wordt op voorhand uitgesloten. U hoeft niet meer te wachten op uw buren om mee te doen aan herstellen van uw fundering. Bovendien zijn wij op een normale manier aan het funderen in een beperkte ruimte, maar zoals het hoort, dus niet andersom funderen (zie onderstaande werkvolgorde en prijzen). Bodem wordt met een KOMO productcertificaat uitgevoerd, voldoet aan alle geldende normen en uiteraard aan het bouwbesluit; dit in tegenstelling tot het trekken/drukken of persen. Bovendien krijgt uw nieuwe vloer een hoge, blijvende, schimmelvrije en brandveilige isolatie waardoor uw investering rendabel is; dit in tegenstelling tot het trekken/drukken of persen. Isolatie waarde begint bij 2.78 k/w per m2 met een dikte van 100mm. Precies als een nieuwe fundering. Er is geen sprake van na-heien (funderen). Nadelen van dit systeem: Wij hebben geen nadelen hiervan gevonden, graag uw mening hierover.

Kosten funderingsherstel: Funderingsherstel in Nederland, is een veel voorkomend probleem en dat ziet men duidelijk aan de gestutte woningen en scheefstand, alsmede scheuren in de voor- en achtergevels.

1. Is de gemeente verantwoordelijk voor verzakking van mijn woning of voor alle gevolgen nadat de gemeente werkzaamheden heeft verricht aan de riolering of bestrating, etc.?

Deze vraag wordt ons veel gesteld. Wij adviseren hiervoor een juridisch adviseur in te schakelen. Wij zijn niet degene die hierover gaan. Wel kunnen wij u, uit onze eigen ervaring, vertellen, dat de fundering te allen tijden uw eigen verantwoordelijkheid is.

2. Kan ik in aanmerking voor een subsidie of lening voor uw funderingsherstel?

Wij zijn niet de aangewezen partij om deze vraag te beantwoorden. Hiervoor kunt u inlichtingen inwinnen bij de betreffende gemeente. Wel kunnen wij uit ervaring zeggen dat in sommige gevallen men in aanmerking kan komen voor een subsidie in de vorm van bijvoorbeeld een lening tegen een lage rente om de fundering te herstellen. Meer informatie hierover kunt u bij de gemeente inwinnen.

3. Wat kan Aannemersbedrijf Amsterdam voor u betekenen?

Aannemersbedrijf Amsterdam kan u professionele hulp bieden met uw funderingsherstel project. Naast onze zeer scherpe prijzen, bieden wij u een compleet pakket aan om uw fundering te herstellen vanaf de uitvoering van een sonderingsrapport tot de ingebruikname van uw woning.

4. Krijg ik garanties op het door Aannemersbedrijf Amsterdam uitgevoerde funderingsherstel?

Ja. U krijgt bij Aannemersbedrijf Amsterdam 30 jaar garantie op het door ons uitgevoerde funderingsherstel.

5. Wat voor steun kan ik verwachten van mijn gemeente om mijn fundering te laten herstellen?

In sommige gevallen, zoals eerder genoemd, kunt u een financiering tegen een lage rente, krijgen. Hiernaast verstrekken sommige gemeenten volledige vergoeding voor een funderingsonderzoek, mits het aan bepaalde voorwaarden voldoet.

6. Wat kan ik verder met een funderingsonderzoek doen?

Voor Aannemersbedrijf Amsterdam is een onderzoek voor funderingsherstel niet van belang. De uitvoering en de prijzen beginnen altijd met een sonderingsrapport. Hier hebben wij veel aan, om de constructie te kunnen laten berekenen. Aan de hand van de deze constructie berekening kunnen wij verder met de uitvoering van uw funderingsherstel.

7. Wat staat in een sonderingsrapport?

Sonderingen worden uitgevoerd conform NEN 5140 en ons kwaliteitssysteem iso 9001. De  NEN-norm maakt een onderverdeling in klassen 1 t/m 4 waarbij klasse 4 de minst nauwkeurige is. Op  basis van de gehanteerde meetmethode en ijking van onze apparatuur kunnen al onze sonderingen  ingedeeld worden in klasse 2. Dit is met de gebruikelijke meetapparatuur in Nederland de hoogst  haalbare kwaliteitsklasse. Tijdens het sonderen worden naast de conusweerstand ook de sondeersnelheid en helling gemeten. Indien aangevraagd, wordt ook de mantelwrijving gemeten.

Indien u na het lezen hiervan nog vragen heeft, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met ons.

1. Ik heb een rijtjeswoning. Kan ik de funderingsherstel laten uitvoeren zonder dat de buren hieraan mee doen?

Jazeker, dit heeft te maken met de toegepaste funderingstechniek.

2. Ik wil met mijn buren collectief funderingsherstel laten uitvoeren. Kan dit bij Aannemersbedrijf Amsterdam?

Jazeker. Wij nemen alles uit uw handen. Aannemersbedrijf Amsterdam is zeker de juiste partner voor collectief funderen.

3. Ik heb scheuren en verzakkingen in mijn voor- en/of achtergevel. Na onderzoek wil ik de fundering gaan herstellen. Wat kost funderingsherstel bij Aannemersbedrijf Amsterdam?

De kosten voor funderingsherstel bij Aannemersbedrijf Amsterdam hangen af van de toegepaste funderingstechniek. Neem alstublieft contact met ons op voor verdere toelichtingen.

4. Ik heb een offerte ontvangen voor het herstellen van mijn fundering, maar het past nog even niet in mijn budget. Wat kan Aannemersbedrijf Amsterdam voor mij betekenen?

Mailt u gerust de specificatie van de ontvangen offertes van andere bedrijven. U zult bij Aannemersbedrijf Amsterdam zeker 20% voordeliger uit zijn ten opzichte van andere bedrijven.

5. Werken jullie landelijk aan funderingsherstel?

Zeker werkt Aannemer en Bouwbedrijf landelijk aan funderingsherstel. Of u nu in oost, west, noord of zuid Nederland woont, wij kunnen u van dienst zijn en veel vaker funderingsherstel goedkoper uitvoeren dan uw regionaal funderingsherstel bedrijf. Neem gerust contact met ons op. Het uitvoeren van funderingsherstel scheelt per regio helemaal niet. Wat alleen scheelt in het funderingsherstel is de toegepaste techniek. Wij passen verschillende technieken toe. Wij beperken ons niet tot één techniek.

6. Wat is het verschil tussen trekpaal en boor-, draai- of schroefpaal?

Trekpaal: voor deze uitleg verwijzen wij u naar de pagina “Kosten funderingsherstel”.

7. Ik wil extra palen laten aanbrengen tijdens het funderingsherstel, omdat ik toekomstige plannen heb om een aan- of uitbouw te laten maken Kan dit tegelijk?

Inderdaad is dit mogelijk. Het kan u schelen in het aantal palen indien dit van tevoren wordt meegenomen. Zodoende kan men de nieuwe constructieve vloer van het funderingsherstel verzwaren, zodat de fundering van uw aanbouw hieraan verankerd kan worden en minder palen voor de aanbouw behoeven te worden aangebracht. Op deze wijze verminderen voor u de kosten.

8. Nu ben ik uiteindelijk de trotse eigenaar van een nieuwe fundering (na funderingsherstel). Is mijn woning nu in orde?

Aannemersbedrijf Amsterdam gaat in dit opzicht verder dan de meeste bedrijven betreffende funderingsherstel. Met een funderingsherstel zorgt u ervoor dat uw woning niet meer zakt. Echter is hiermee de stabiliteit van uw woning nog niet gewaarborgd. De stabiliteit van een woning is zeer van belang. Dit kan plaatselijk of aan de hand van tekeningen beoordeeld worden.

9. Wat kan Aannemersbedrijf Amsterdam voor wat betreft de stabiliteit van mijn woning voor mij betekenen?

Aannemersbedrijf Amsterdam kan ervoor zorgen dat uw woning prima bouwkundig gestabiliseerd wordt. Neem voor inlichtingen hierover contact met ons op.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN