Viermasterstraat 81, 1034 XP Amsterdam
+31(0)6-86100106 info@aladino.nl

Nieuwe regels aanbouw/uitbouw/serre

Nieuwe regels aanbouw/uitbouw/serre: Aanbouw kosten Amsterdam

Duidelijkheid ivm de nieuwe regels, indien u een serre/aanbouw/uitbouw zou willen. In oktober worden de nieuwe regels van kracht.

Aanbouw kosten Amsterdam door Aannemersbedrijf Amsterdam. Dit is een update en aanvulling op mijn webpagina’s  uitbouw kosten Amsterdam en aanbouw kosten Amsterdam.
aanbouw amsterdam, uitbouw amsterdam, aanbouw kosten amsterdam-uitbouw kosten amsterdam-bouwbedrijf amsterdam-aanbouw aannemer amsterdam- uitbouw aannemersbedrijf amsterdamWilt u uw huis/ woning verrijken met een stukje extra bouwen volgens de nieuwe regels? Aannemersbedrijf Amsterdam heeft voor u nieuwe regels op een rijtje gezet. U mag altijd reageren op de inhoud.
 
Bestaande uit 2 zones:
De 1e zone van 2.5m: Binnen de 2,5m zone is de hoogte max 4 meter Max 30 cm boven de vloer van de 1e verdieping van uw woning, niet hoger dan het hoofdgebouw waar u tegenaan bouwt. De 2e zone, meer dan 2.5 m:
Buiten de 2,5 meter is de hoogte is max 3 meter De totale vergunning vrije oppervlakte van (nieuwe en bestaande) bouwwerken buiten de 2,5m is tot 30m2.Op de strook binnen 1 meter van het erf van uw buren mag u max 10m2 gaan bebouwen.

Nieuwe bouwwerken moeten wel ondergeschikt zijn aan bijvoorbeeld garage, bijkeuken, berging, etc. De afstand tussen het bouwwerk en het openbaar toegankelijke gebied is minimaal 1 meter. Geldig als er welstandseisen zijn voor uw locatie. Raadpleeg uw gemeente. Dakterras of balkon zijn voorboden.

U mag niet uw zij- en/of achtererf voor meer dan de helft bebouwen.
U mag ook niet naast een woonwagen, tijdelijk hoofdgebouw of recreatiewoning bouwen.
Monumentale panden/huizen/beschermd stads dorps gezicht (afblijven).
 

Voldoet u niet aan bovenstaande regels dan heeft u een omgevingsvergunning, dus heeft aannemersbedrijf Aladino nodig.

Voordelen: minder administratieve rompslomp bij de gemeente, misschien minder kosten architect, geen leges kosten bij de gemeente, tijdverlies, etc.
Dus ik (Aannemer Amsterdam) vind dat de nieuwe regels voordeel hebben voor ons met z’n allen.
 
 
Nu is er eigenlijk geen standaard offerte meer, dus geen standaard prijs meer. Want het bouwen in Amsterdam scheelt ook in de kosten van één buurt tot de andere, dit heeft te maken met de bereikbaarheid,
parkeerkosten, mobiliteit, bouwtijd, enzovoort. 
 
Gaat het goedkoper worden om meer dan 2.5m uit te bouwen?
 
Zeker wel, heel simpel: de basiskosten van een aan- of uitbouw waren al verwerkt in de kosten van 2.5 meter, dus wat er bij komt aan m2’s zijn de extra materialen en het arbeidsloon. (Extra kosten uitvoering).

Nieuwe regels aanbouw/uitbouw/serre

 
In principe moet het dan in verhouding 50% goedkoper worden. Een voorbeeld: Als een standaard aanbouw van 2.5m ongeveer 30 duizend euro in Amsterdam Oost kost, dan zou dezelfde aanbouw van 5 meter ongeveer 45 duizend euro kosten. In verhouding tot de extra aantal m2’s is dit goedkoop.
 
Dus tel uit je winst (althans bij Bouwbedrijf Amsterdam).
 
Ervaring:
 
Uit mijn ervaring als eigenaar van Bouwbedrijf Aladino (Aannemersbedrijf Amsterdam) kan ik u vertellen dat niet iedere goede aannemer in Amsterdam op een aanbouw of uitbouw (met name in het Centrum) zit te springen, gezien de hoge kosten die wij maken en de mobiliteit.
 
Aannemersbedrijf Amsterdam ziet gelukkig de andere kant van het verhaal, want meestal komt er ook een stukje verbouwing bij. Of hebben wij al ons visitekaartje afgegeven voor een andere klus. Zo zien wij het!
 
Tot slot: Uiteindelijk verzoek ik u, bij de aanvraag voor een offerte, de diepte van uw aanbouw of uitbouw te vermelden, want standaard is het niet meer. Mocht u op de inhoud willen reageren dan bent u van harte welkom.
GRATIS OFFERTE AANVRAGEN